Vietti pontszerzéssel nyitott a portimaói Moto2 futamon

Vietti pontszerzéssel nyitott a portimaói Moto2 futamon

A Fantic Racing csapat két versenyzőjének versenyét büntetések befolyásolták. Celestino Vietti a 11., míg Borja Gomez a 17. helyen végzett. Hét nap múlva Argentínában, a lehetőség egy tiszta versenyre.

Lehetett volna dobogós nap, de a tavalyi évért fizetett két hosszú körös büntetés nem adott esélyt Celestino Viettinek, aki a helyzet ellenére sem adta fel. A büntetéseket becsülettel kifizette, amikor harmadik lett, és elkezdte visszaszerezni a pozíciókat, előzésről előzésre haladva a 11. végső pozícióig és a 2023-as szezon első 5 pontjáig. 

Ez jó jel a következő futamokra, hiszen Cele elszánt, és ezt ma láthattuk is.




Borja Gomez lenyűgöző volt az állandóságával, a gyorsaságával és az elszántságához szükséges küzdőszellemével. Két hosszú körös büntetést is fizetett egy kiugró rajt miatt, de az újonc gyorsan megelőzte a tapasztaltabb versenyzőket, és ezt egészen az utolsó körig megtette. Büntetés nélkül a pontszerző zónában végzett volna. 


A Fantic Racing örülhet a mai napnak; négy büntetést fizetett, de egy nagy erőpróbával bizonyította, hogy ott van, hajlandó a főszereplők között maradni.


A Fantic Racing két versenyzője rögtön kap egy újabb lehetőséget: hét nap múlva Argentínában, a Termas de Río Hondo versenypálya aszfaltján futják a hosszú szezon második futamát.



Hozzászólások Vietti pontszerzéssel nyitott a portimaói Moto2 futamon cikkünkhöz:

Te lehetsz az első, aki kérdez, vagy hozzászól!