A régi motorok szerelmeseinek nem kell bemutatni a Fanticot. Az 1968-ban alapított cég már 2 évvel a kezdés után sorozatban gyártotta a Caballero modellt. Aminek népszerűsége minden reményt felül múlt. A recept egyszerű, készíts olyan motort, amivel az emberek boldogok és eljuthatnak szinte bárhova. Pár év elteltével a Fantic rátalált a triál motorok gyártására, a terep motorokra specializálódott cégnek tökéletesen feküdt a sportág. Rengeteg siker után beléptek az enduro szakágba is. Az elmúlt 10 évben már leginkább ezen a területen találkozhattunk a márka típusaival .

Pár éve egyre többb régi márka halászott elő a fiók mélyéről, régi de használható modellek újra gondolt verzióit, vagy nyitottak egy teljesen új piac felé. A Fantic is így tett, belépett az e-bike piacra és azonnal tarolt. Majd elővették a jó öreg Scrambler modellt és bedobták az EICMA-n. A szakma és a közönség egyszerre rajongta körbe a koncepciót, a gyártó pedig elkészítette a szériát.

Ahogy átvettük a tesztmotort, érződött, hogy egy nagy múltú cég tervezése a tesztalany. A megjelenés letisztultsága, az anyagfelhasználás és a design, mind árulkodó jelek a motoron. Semmi felesleges, oda nem illő sallang. A Caballero egy vérbeli Scrambler, nem egy másik motorból lett átépítve, ezt a típust erre tervezték…

Olvasd tovább Triple írását a Motorinfo.hu oldalon! Katt a linkre!

https://motorinfo.hu/fantic-caballero-500-teszt-egy-kalandvagyo-uriember/

Ha erre a típusra vagy kíváncsi itt találod a bemutató oldalát